Over mij

Ik ben Jetske Rikkert ontwerpster met echt PASSIE voor het vak. Van kleins af aan ben ik creatief bezig geweest om dingen te maken. Na mijn opleiding IPO (Industrieel Product Ontwerp) aan het HBO te Den Haag kon ik deze creativiteit verder ontwikkelen. Deze studie heeft me veel geleerd over productontwikkeling, productietechnieken, materialen en de invloed van psychologie. Een gedegen analyse is heel belangrijk om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Na mijn studie heb ik ervaring in het vak heb opgedaan bij een aantal gerenomeerde bedrijven op het gebied van ontwerpen in Nederland waaronder ontwerpstudio Kommer Kors & ipv Delft. In 2010 ben ik mijn eigen ontwerpstudio gestart J!Design.

J!Design is een jonge, creatieve en ambiteuze ontwerpstudio op het gebied van product, grafisch & interieur design.

Ik sta voor denken in mogelijkheden en wil denken buiten de kaders waardoor nieuwe ideeen en kansen ontstaan.
Ik werk vanuit een brede interesse, ben leergierig en gedreven. Met mijn producten wil ik mensen verrassen.

Jetske = J!Design = Ontwerpen = Passie

Door mijn opleiding en ervaring heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar de klant, gebruikers en zijn omgeving te kijken. Door deze te analyseren en vanuit verschillende kanten een opdacht te bekijken ontstaan Out of the Box ideeën & mogelijkheden. Hiermee verras ik graag mijn klanten.

 

Hiernaast is een mindmap weergegeven van een aantal woorden en termen die voor mij centraal staan als ontwerpster van J!Design.

 

Voor meer informatie over mijn opleiding, werkervaring en projecten vind u een selectie in mijn Curriculum vitea, of neem contact met mij op voor vragen of nog meer informatie die voor u van belang zijn.

Bekijk mijn CV

Mindmap

Creativiteit & Inspiratie

Voor mijn inspiratie bezoek ik geregeld design- en woonbeurzen in Nederland, maar ook grote internationale beurzen als Maison & Object te Parijs en 100% Design te Londen zijn zeer inspirerend. Het bezoeken van exposities, musea en lezingen prikkelen mijn creativiteit en ontwikkeling! 

Mijn creativiteit gebruik ik in mijn werk maar ook privé vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ik maak gebruik van verschillende technieken en materialen. Een voorbeeld hiervan is origami deze vouwtechniek heeft mij geinspireerd bij het ontwerpen van onder andere verlichting, sieraden en kleding. De modecollectie van verschillende outfits en accesoires heb ik tijdens Amsterdam fashion week mogen tonen. Ook het maken van verschillende beelden van keramiek en het maken van diverse collages, tekeningen en kaarten geven mij veel voldoening.

Hieruit is op te maken dat mijn creativiteit nooit stilstaat en dat ik met veel plezier mijn werk maar ook mijn vrije tijd besteed aan het creeëren, inspireren en ontdekken van de wereld van ontwerpen, design & kunst.

Beurs bezoek Maison Object te Parijs
Tekenmateriaal
Collage
Ontwerp gevouwen verlichtings collectie
Ik laat me graag inspireren en ben creatief bezig!
Vouwtechniek origami
Fotograferen
Presentatie modecollectie J!Mode Amsterdam Fashion week
Stalen in de zon