Werkwijze

J!Design is een jonge, creatieve en ambiteuze ontwerpstudio op het gebied van product, grafisch & interieur design.

Ik werk vanuit een brede interesse, ben leergierig en gedreven. Met mijn producten wil ik mensen verrassen.

Ambitie & Visie

"Het ontwerpen van producten die verrassen" is onder andere de visie & ambitie van J!Design. Als oprichtster en ontwerpster van J!Design kan ik mijn droom waarmaken want, "Ontwerpen is mijn passie" Ik werk vanuit een brede interesse, ik ben leergierig en gedreven. Bij het creatieve proces werk ik vanuit de klantvraag, gedegen analyses (product, gebruikers, omgeving en concurrentie), technische mogelijkheden waarbij wij samen met een open mind op zoek ga naar verschillende ontwerpkansen om te komen tot een mooi resultaat!

Ontwerpstudio

De ontwerpstudio van J!Design is een creatieve werkplek, waarin verschillende benodigde materialen en inspiratie is te vinden om tot vernieuwende ontwerpen en ideeen te komen.In mijn archief heb ik vele designboeken en tijdschriften die kunnen inspireren. Deze plek biedt mogelijkheden om te brainstormen, schetsen, tekenen, uitzoeken, leren, uitwerken en het maken van moodboards. Hierbij maak ik gebruik van verschillende materialen, texturen en kleuren. Met papier, stiften en potloden begin ik het creatieve proces. Tevens gebruik ik een Apple met diverse programma’s om ideeën verder uit te werken. In deze ruimte kan ik ideaal aan de slag! Maar een proces begint vaak met een bezoek bij de klant zodat ik in staat ben om klantspecifiek maatwerk te leveren.

Aanpak

De aanpak van een ontwerp verschilt per project en er wordt elke keer opnieuw bekeken wat de meest geschikte aanpak is. Door mijn opleiding en ervaring heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar de klant, gebruikers en zijn omgeving te kijken. Door deze te analyseren en vanuit verschillende kanten een opdacht te bekijken ontstaan Out of the Box ideeën & mogelijkheden. Door mijn blik vanuit een andere hoek ontstaan vaak nieuwe mogelijkheden & kansen waarvan de klant zich misschien niet bewust is. Om dit samen te ontdekken is voor mij een echte uitdaging!

Mijn aanpak kenmerkt zich door de volgende structuur:

 • Interactie opdrachtgever
 • Probleem analyse
 • Onderzoek
 • Inspiratie opdoen
 • Brainstormen – schetsen
 • Ideeën verzamelen
 • Keuze
 • Uitwerken
 • Testen
 • Uitvoeren
 • Evalueren
 • Optimaliseren

Up-to-date blijven van nieuwste design, trends en ontwikkelingen

Ontwerpen en design hiermee ben ik al van jongs af aan mee bezig. Hierdoor heb ik een grote collectie en verzameling van design boeken en tijdschriften. Bezoek ik geregeld design- en woonbeurzen in Nederland maar ook de grote internationale beurzen zoals 100% Design te Londen en Maison & Object te Parijs zijn zeer inspirerend. Vanaf de start van J!Design ben ik lid van BNO deze vereniging deelt veel nieuws en ontwikkelingen met zijn leden. Bezoeken van exposities, musea en lezingen voeden mijn nieuwsgierigheid, creativiteit en ontwikkeling! Hierdoor is geen uitdaging mij te groot… en zie ik problemen als kansen! Dus daag me maar uit!